Home Usein kysyttyä

Usein kysytyt kysymykset

Paljonko tietokoneeni huolto tai tietojen pelastus maksaa? (puhelimessa, nenäkkäin tai sähköpostissa)

Lääkärin on ensin tutkittava potilas. Eli haluamme testata tietokoneesi ja kiintolevysi testiohjelmiemme avulla. Näin selviää hinta ja toimitusaika. Näin asiakkaan on helpompi tehdä testauksen jälkeen päätös tietokoneen huollosta tai tietojen pelastuksesta. Emme huolla tietokonettasi automaagisesti vaan testaamme ensin ja kysymme sen jälkeen asiakkaan huoltotoiveista. Näin asiakkaalle ei pääse tulemaan hinnoittelussa yllätyksiä. 

Miksi minulla on viruksia vaikka käytän virustorjuntaohjelmistoa?

Virustorjuntaohjelmat eivät tepsi kaikkiin viruksiin koska viruksia on satoja tuhansia erilaisia. Lisäksi virustorjuntaohjelmistojen virustietokannat eivät ole aina ajan tasalla ja viruksilla on olemassa tekniikoita sekä tapoja mihin virustorjuntaohjelmat eivät pysty antamaan suojausta. Lisää tietoa aiheesta: http://www.ekurssit.net/kurssit/ohjelm_laiteong/virus.php 

Miten voin tulevaisuudessa välttää virustartunnan?

Virus voi tarttua mm. kaverin lähettämästä tai netistä ladatusta valokuvasta, saapuneesta sähköpostista, muistitikusta, internet-selailusta, internetistä ladatusta tiedostosta: mm. pelit, videot, valokuvat jne..  Vähennät virustartuntavaaraa kun käytät internetissä asioidessasi vain yleisesti tunnettuja "normaaleja" sivustoja. Lisäksi käyttöjärjestelmän ja käyttämiesi ohjelmien päivitykset on syytä pitää ajan tasalla. Jos haluat järjestelmän jossa minimoidaan virustartuntavaara niin ota yhteyttä meihin ja konsultoimme tarvittaessa oikeaoppisen asennuksen tilanteesi mukaan niin yrityksille kuin yksityisille.

Miksi tietokoneeni käyttöikä oli vain 3 vuotta?

Useiden tietokoneiden käyttöiät ovat  laskeneet kuluneen 10 vuoden aikana koska lisääntynyt sensitiivisen elektroniikan määrä on lisääntynyt tietokoneissa. Keskimääräinen käyttöikä on vuonna 2014 saamamme tiedon mukaan 2,9 vuotta.

Teettekö yritys- tai kotikäyntejä?

Kyllä. Hinnoittelu selviää hinnastosta joka löytyy suoraan vasemmalta valikosta. Pidemmistä projekteista yritysten kanssa sovitaan erikseen, tarvittaessa tehdään konsulttisopimus.

Tietokoneeni on täynnä arkaluonteista ja henkilökohtaista tietoa. Uskaltaako sen jättää teille?

Kyllä uskaltaa. Olemme toimineet yhteistyössä vuodesta 2006 myös pörssiyhtiöiden sensitiivisen datan kanssa ilman ongelmia. Noudatamme Suomen lakia ja siellä on yksityiskohtaisesti kuvattu rikoksen tunnusmerkit täyttävä toiminta aiheeseen liittyen. Teemme tarvittaessa asiakkaan kanssa NDA:n (Non-Disclosure Agreement). NDA:ta on käytetty lähinnä yritysasiakkaiden kanssa ja NDA-pohjan toimittaa lähtökohtaisesti asiakas itse.

Vaihdan tietokoneeni uuteen ja haluan hävittää vanhassa koneessani olevan datan. Onnistuuko?

Kyllä. Hoidamme asian joko ohjelmallisesti tai fyysisesti asiaankuuluvin välinein ja ohjelmin asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Miten tulevaisuudessa varmistan valokuvieni ja muiden tiedostojeni säilyvyyden?

Voimme rakentaa asiakkaalle automaattisen varmistusjärjestelmän joka tallentaa esim. sähköpostit, valokuvat, dokumentit ja asiakkaan määrittelemät muut tiedostot.

Voitteko siirtää rikkoutuneen tai vanhan tietokoneeni tiedot uuteen?

Lähtökohtaisesti tietojen pelastus onnistuu niin vanhoilta kuin uudemmilta tietokoneilta ja server-järjestelmiltä. Käytössämme on runsaasti teknologiaa tietojen siirtoa ja pelastusta varten.

Windows 8/10 käyttöjärjestelmä ei oikein istu minulle. Mitä teen?

Voimme asentaa teille windows 7 käyttöjärjestelmän mikäli se on lisenssiehtojen mukaista. Muussa tapauksessa voimme asentaa Linux-järjestelmäversion jonka opettelun käyttökynnys on mahdollisimman matala windowsiin nähden. Myös windows 8/10-käyttöjärjestelmässä on oma opettelunsa jos on tottunut Windows 7, Vista tai XP käyttöjärjestelmään. Lisätietoja sähköpostitse tai puhelimitse.